Workshop of instrumentenoriëntatie
Wij hopen dat de leerlingen met het concert in de Classic Express geïnspireerd zullen zijn door de muziek en zin krijgen om zelf een instrument te bespelen. Het is in ieder geval belangrijk dat de kinderen kort na het concert echte muziekinstrumenten van dichtbij kunnen zien, horen en liefst uitproberen. U kunt hiervoor contact opnemen met de muziekschool, particuliere docenten of de plaatselijke harmonie/fanfare. Zij kunnen met u verder praten over bijvoorbeeld een workshop instrumentenoriëntatie of een bezoek van de muziekdocent aan de klas. De afronding van het project kan plaatsvinden in het klaslokaal, maar de muziekschool kan de klas ook uitnodigen om een keertje langs te komen.

Muzieklessen in de klas

  • Kies je instrument:

Op de website www.kiesjeinstrument.nl staat leuke informatie, waaronder twaalf prachtige korte filmpjes over leeftijdsgenoten die over hun favoriete instrument vertellen. Deze filmpjes zijn uitermate geschikt om na het concert in de Classic Express nog eens met de klas te bekijken op het digibord.

  • Bennie Briljant

Als u het leuk vindt om met de klas muziek te maken, dan kunt u naar de website www.benniebriljant.nl. Op deze website staan drie lesfilms waarin hoofdrolspeler Bennie Briljant uw leerlingen stap voor stap ritmes leert spelen op slagwerkinstrumenten, als trommel, tamboerijn, sambaballen en rasp. U kunt op de website een bijbehorende lesbrief downloaden. Aan de films en de lesbrief zijn geen kosten verbonden.

  • De Muziekwedstrijd

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd organiseren wij De Muziekwedstrijd, een online wedstrijd waarbij kinderen mooie prijzen kunnen winnen door online een filmpje in te sturen van hun muziekoptreden. Kinderen kunnen alleen of in een groep meedoen. Wat is er nu leuker dan met de klas een filmpje te maken en op te sturen? Dit kan heel gemakkelijk met een smartphone via de app. Wie weet wint uw klas nog een hele leuke prijs. Zie demuziekwedstrijd.nl.